Mesečeva dijeta za potpunu detoksikaciju

Najpoznatija među dijetama je – mesečeva. U srednjoj školi tinejdzerke pričaju o njoj i svaka ima u pernici kalendar mesečevih mena u narednoj godini. Dijeta je vrlo popularna jer ne predstavlja šok za organizam budući da post traje samo 24 sata svaki put kada dođe do mesečeve mene. To znači da, ako želite skinuti kilograme, uskladite se sa Mesecom.

Naime, kako raste Mesec, tako i vi sakupljate kilograme, a kada se smanjuje, i vi se lakše rešavate suvišnih kilograma. Tokom tog dana posta dozvoljena je samo tekucina, naravno nezaslađena i to bez masnoća. Zabranjeni su mleko i alkohol, a možete popiti čaj bez šećera. Poželjno je preterivanje s tekućinom, posebice vodom, jer se preporučava da taj dan popijete minimalno 3-4 litre tekućine. Iako taj dan unosite mnogo manje kalorija, to ne znači da idući dan možete pojuriti neki fast food jer nećete izgubiti dovoljno kalorija da sebi dozvolite kaloričniju hranu ostatak nedelje niti ćete izgubiti masne naslage.

Ta 24-satna dijeta će vam pomoći da izgubite do 3 kilograma, a nema neželjenih učinaka. Ako vas počne mučiti neizdrživa glad, popijte najveću čašu vode ili voćnog soka koju imate!

Svrha mesečeve dijete je da izgubite vodu iz organizma, toksine i minerale. To je ujedno i jedan od razloga zašto žene sirom sveta luduju za ovom dijetom – detoksikacija organizma, njegovo čišćenje kako bi se ojačao imunitet i odstranili toksini koji se u našem telu akumuliraju kao rezultat nezdrave prehrane i loše probave, koji ujedno utiču i na to da se lakše debljamo. Ova se dijeta ne preporučuje nekim skupinama ljudi koji su narušenog zdravlja ili osetljivijeg organizma.

No, ako ste dobrog zdravlja, 24-satni post vam ne bi smeo naškoditi, već upravo suprotno, učiniće dobro za vaš organizam jer će vas očistiti od toksina i uopste ćete imati osećaj lakoće tela. Ovu dijetu možete provoditi onoliko često koliko vam je potrebno ili koliko želite. Za užurbani stil života, kada nemamo vremena svakodnevno zdravo kuvati i jesti pa sebi dozvolimo fast food, ova je dijeta izvrstan način kontrole telesne težine. Dan nakon dijete jedite supe bogate mineralima, preporuča se kalijum kako bi vas okrepile i vratile snagu. Najbolji ćete učinak mesečeve dijete postići za vreme mladog meseca kada se telo najlakše oslobađa od toksina i sala ili za vreme punog meseca kada telo najbolje iskorištava i prerađuje hranu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

izvor-.zanosna.com

Postavi komentar

2 komentara

  1. plamenka

     /  26. decembra 2012.

    Probala sam mnoge nacine i djete .Ali je za mene apsolutno naj efikasnija djeta po mesecevim menama …JA sse sa ovom djetom najbolje snalazim i veoma dobro osecam .To je kao da si organizam oprao ili imao veliko spremanje iznutra

    Odgovori

Ostavite komentar

Prostor korisnika gita

Само још једно WordPress.com веб место

Simply Adorable

Travel & Learn

Dobro došli u moju stvarnost

Poslednji sanjar (Ulaz nije za svakoga )

NEGOSLAVLJE

Slike od reči u kojima se prepoznaju i nenaslikani.

PRikazistvarnosti

Jasminak7 PR world - Dobro došli u svet mojih zapažanja! :)

ArcoBaleno

Najnovija saznanja iz oblasti kozmetologije i primena peptida u regeneraciji kože